Davall les faldes del Castell d’Alcalatén, a la Vila de l’Alcora, es va celebrar ahir la xarrada de cant de passerell i verderol per part dels jutges de FOCSE José Mª Gaya Beltrán i Nicolás Badia Nebot.

Volem donar l’enhorabona a la Delegació FOCSE de Castelló i a la Societat Ornitològica L’Alcorense per la celebració i assitència d’aficionats a tan magnífica xarrada.

———————————————————————————————————————————————-

L’ALCORA, VILA AMB MOLT D’ENCANT I HISTÒRIA DE LA CERÀMICA VALENCIANA.

L’Alcora atresora un bon nombre de restes i monuments amb història, com les Termes Romanes de Santa o el fantàstic Castell de l’Alcalatén, una fortalesa almohade del s.XII amb unes vistes excel·lents i al costat del qual es troba una ermita romànica. Aquests enclavaments estan als voltants del nucli urbà, com el conjunt de masies d’Araia, situat en una zona amb abundants restes paleontològiques.

La Foia és un altre nucli urbà als seus voltants que val la pena conéixer, ja que té molt d’encant. L’Ermita de Sant Vicent és una excel·lent elecció als afores i, de tornada a la localitat, s’ha de visitar sens dubte el Museu de Ceràmica de l’Alcora. Una visita guiada serà una gran opció per a aprendre sobre la història d’aquesta artesania que va fer i fa de l’Alcora un referent a nivell mundial de l’artesania de porcellana.

Als carrers de l’Alcora cal anar a veure els portals medievals, la Torre del Repés, un vestigi de les muralles de l’Alcora, la Capella de Marco, l’Ermita del Calvari, el Saló Gòtic de la Casa de la Música, l’Església de l’Assumpció i, per descomptat, la grandiosa Reial Fàbrica de Pisa i Porcellana del Comte d’Aranda.

Allò més interessant de l’Alcora és que els seus millors paisatges i monuments es poden recórrer en rutes ben indicades que ens portaran tant al seu embassament com a paratges naturals de gran bellesa, sense oblidar el seu patrimoni industrial ceràmic.

La UNESCO, a més, ha protegit la Trencada de l’Hora de l’Alcora, una tradició que té lloc en Divendres Sant en la qual milers de tambors sonen alhora. També hi ha moltes altres festes interessants a l’Alcora com Les Jornades Medievals Al-Qüra o la dels ninots de Sant Cristòfol. A nivell de dolç recomanem la coca fullada.

(font: turisme de la Comunitat Valenciana).

https://lalcora.es/reial-fabrica

No hay comentarios

Dejar respuesta

*